Het werd er zo onderhand wel weer eens tijd voor: een Instagram poll! Wij vroegen jullie wat de grootste opoffering is die je maakt om triathlons te doen. We kregen daarop vele leuke – maar ook wel heftige – reacties. Een aantal van deze reacties delen we in dit artikel.

De kosten
Een reactie de we van velen al een beetje hadden verwacht ging natuurlijk over het altijd wat pijnlijke kostenplaatje. In een eerdere poll en artikel hadden we het hier al eens over en werd duidelijk dat veel mensen behoorlijke bedragen uitgeven aan materiaal en wedstrijden. Ook dit keer kwam dat in verschillende reacties naar voren. Zo zei Jeroen Thalen bijvoorbeeld: ,,De bankrekening elke keer plunderen, haha.” ‘Ramon_lwd’ vertelde zelfs zijn vakantie op te hebben gegeven in ruil voor een nieuwe fiets.

Gebrek aan een sociaal leven
Maar niet alleen de portemonnee lijdt onder de sportiviteit. Zo reageert Joris de Boer: ,,Minder tijd voor ‘sociale’ dingen.” Dit is dan ook zeer herkenbaar: zeker als sociale dingen iets te maken krijgen met alcohol en laat naar bed gaan haakt menig triatleet af. ‘Pvdheuvel76’ herkent dit ook, hij geeft aan dat de ‘tijdsbesteding gezin’ wel eens een opoffering vormt. Tijmen Smit vindt ‘tijd voor familie’ een opoffering.

Slaap
Sven Goossens reageerde – zelfs met twee huilende emoticons – zijn slaap op te offeren voor triathlon. Het plannen van trainingen rondom alle andere zaken gaat ook niet altijd even gemakkelijk; zeker ook niet vanwege de vaak niet bepaald aantrekkelijke zwembadtijden. Voor Nelleke Baldé is slapen heilig, haar reactie op onze vraag: ,,Altijd vroeg naar bed…” Dat voorkomt dan wel de vermoeidheid, maar is natuurlijk niet altijd even gezellig. Toch zal het soms wel moeten om in trainingen nog iets waard te zijn.

Tijdsbesteding
Tijd is sowieso wel een dingetje als het op triathlon aankomt. Alex Kling reageerde zo ook: ,,Ik probeer zo min mogelijk te werken, of een combinatie erin te vinden. Gelukkig ben ik klaar met mijn studie en kan ik een mooi aantal uren trainen!”

Een opgeruimd huis
Voor veel triatleten vast ook heel herkenbaar: overal in huis liggen fietsonderdelen, poetsdoeken, trainingskleding, gelletjes, repen, patronen, reservebandjes en andere triathlon gerelateerde producten zonder duidelijke bestemming. Als je er dan soms een lade voor aanwijst, zit deze ook binnen een mum van tijd vol of eindigt het alsnog op de keukentafel. Dit klinkt Richard Groeneveld waarschijnlijk bekend in de oren. Hij reageerde dan ook een ‘schoon en netjes huis’ op te offeren voor triathlon.

Geen opoffering
Gelukkig zijn er ook atleten die helemaal niks opofferen. ‘Corab405’ heeft het bijvoorbeeld goed voor elkaar en reageerde dan ook met ‘niks’ op de vraag. Ook Iwan.brink reageert positief: ,,Geen. Enkel een beloning.”

Instagram Poll. (Foto: 3athlon.nl)