Op Instagram plaatsen we deze week niet één, maar iedere dag een poll – telkens bestaande uit drie verschillende vragen die met elkaar te maken hebben. En dus volgt er ook iedere dag een artikel op onze website, met daarin aandacht voor jullie reacties.

De poll bestond gisteren uit vragen over geld. Want vinden jullie triathlon nu eigenlijk een dure sport, of valt het allemaal wel mee?  En waar geven jullie dat geld dan aan uit? En hoeveel?

(tekst gaat verder onder foto)

Er kwamen veel reacties op deze vraag binnen en nagenoeg iedereen liet weten dat ze triathlon zeker als een dure sport zien. ‘Rsonke’ laat bijvoorbeeld weten. ,,Ja. Drie sporten met voor drie sporten materiaal. Vooral wedstrijden zijn bizar duur.” ‘Debb.wiss_trii’ voegt daar nog aan toe: ,,Ja, zeker als je ook nog in het buitenland wil starten.” Ook Alex Kling vindt triathlon duur, maar redeneert. ,,Helaas wel, maar je moet het er maar voor over hebben toch?” Een grappige reactie kwam binnen van Marijke Eelder: ,,Ja. Ik vind het niet normaal. M’n vriend koopt een veel te dure fiets en fietst er niet eens op.”

Zo waren er nog honderden reacties. Maar, als triathlon dan zo’n dure sport is: hoeveel geven jullie dan eigenlijk uit aan jullie favoriete hobby? Opvallend is dat de uitgaven enorm verschillen per persoon!

(tekst gaat verder onder foto)

Meest in het oog sprongen de reacties van  Joep Staps (,,Te veel! Zeker 10.000 euro”), ‘Laetiske’ (,,Meer dan 10.000 euro”), Roy Tummers (,,Wisselt sterk. Dit jaar bijna 10.000 euro vanwege een nieuwe fiets. Gemiddeld 1000-1500 per jaar”) en opnieuw Alex Kling (,,Tussen de 4000 en 10.000 euro per jaar.”). Als we een gemiddelde nemen van alle reacties die binnen zijn gekomen, komen we uit op 1100 euro per jaar. Grappigste reactie was in ieder geval van ‘Turbotijm’: ,,Volgens mijn vrouw te veel.”

Er wordt dus behoorlijk veel gespendeerd. Maar waar wordt dat geld dan eigenlijk aan uitgegeven?

(tekst gaat verder onder foto)

Het meeste geld wordt overduidelijk aan materiaal uitgegeven, voornamelijk aan de aanschaf van een nieuwe fiets. Verder wordt er veel geld uitgegeven aan wedstrijden. ‘Triathlonsamh’ combineert deze twee. ,,Races vormen het grootste deel. Ben aan het sparen voor een nieuwe fiets.” Joep Staps betaalt zijn (10.000, red.) euro’s aan ,,koekjes en chocolade.” Overigens plaats hij daar wel een knipoog achter. ,,En trainingskampen, races en materiaal.” Verder worden door andere atleten ook voeding en reizen genoemd. Grappigste reactie was van ‘Maaike’. ,,Heb geen idee, het geld verdwijnt gewoon. Schat, als je dit leest, die nieuwe fiets stond gewoon ineens in de schuur.”