Inmiddels hebben zich al bijna 150 leden aangemeld voor de 3athlon Strava-groep en worden er volop sportactiviteiten gedeeld. Niet dat we iedere week met jullie gaan terugblikken: maar wie hebben zich afgelopen week het meest uitgesloofd?

In het klassement van afgelopen week was Thomas van Dop degene die in totaal de meeste uren had getraind: 26u 35min. Dat was het resultaat van 14 trainingen, verspreid over alle drie de disciplines. Ilse Verlaan kwam uit op een totaal van 25u 18min, waarmee ze afgelopen week de op één na meeste trainingsuren heeft gemaakt. Misschien opvallend is dat zij haar uren uitsluitend op de fiets heeft gemaakt. Joris de Boer maakt de top 3 compleet en is in totaal 24u 15min actief geweest, waarvan 21u 53min op de fiets en 2u 12min hardlopend. 

Lange ritten in Gran Canaria
Niet alleen wat betreft totale trainingstijd won Van Dop het klassement, ook de langste individuele activiteit zette hij op zijn naam: 6:12:37. Dat was een rit van 133 km met 3456 hoogtemeters in Gran Canaria. Deze omgeving blijkt een ideale trainingslocatie, want ook de op één na langste activiteit werd in Gran Canaria afgewerkt. Joris de Boer maakte een rit van 112 km met 2808 hoogtemeters, waar hij ruim 5 uur voor uittrok. Beide heren maakten ook de meeste kilometers in totaal: 599,7 km voor Van Dop en 528,7 km voor De Boer. De vrouw die de meeste kilometers maakte – en in totaal op een derde plaats eindigde – was Ilse Verlaan. De langste activiteit in Nederland werd volbracht door Gerrit Verbeek, die in 4:20 uur 102 km aflegde met 293 hoogtemeters. 

Dagelijks trainen geen probleem
De meeste trainingssessies werden afgelopen week gedaan door Lucas Goené, die maar liefst 15 trainingen heeft afgewerkt. Dagelijks trainen, soms zelfs meerdere keren per dag, lijkt voor velen geen probleem en de meerderheid van de triatleten die zijn trainingen vorige week in de Strava-Groep heeft geüpload, heeft minimaal 5 keer getraind. 

Kim van ’t Verlaat bracht verreweg de meeste uren door in het zwembad: 7u 1min – dat was ook direct de helft van haar totale aantal trainingsuren dat ze vorige week uploadde. De meeste loopuren werden gemaakt door Pinky Pink (zoals ze zich op Strava noemt): 8u 0min. 

In het klassement van deze week gaat Victor Goené momenteel aan de leiding wat betreft het totale aantal trainingsuren. Maar de week is nog niet voorbij…