Sofie Goos 2de Kopenhagen

In de Ironman van Kopenhagen heeft Sofie Goos alweer een mooie tweede plaats behaald. De Uplace-BMC dame moest in de Zwitsers Daniela Ryf haar meerdere erkennen, maar tankte zelf een pak vertrouwen richting Kona, waarvoor ze zich in Denemarken definitief kwalificeerde. Sofie Goos en Daniela Ryf kwamen beiden naar Kopenhagen met de ambitie om hun ticket voor Kona te verdienenSofie begon de zonnige dag in Kopenhagen met een sterke zwemsessie

Ze kwam uit het water in derde positiena 54’30 5’53” naDaniela Ryf en 7″ na Tasmyn HayesTijdens het fietsen reed Sofie na 30k voorbij Tasmyn Hayes (NZL). Sofie ondervond materiaalproblemen tijdens het fietsenDaniela Ryf was zo in staat om haar voorspong uit te bouwen tot 18’10” bij T2Bij de start van het lopenbesefte Sofie dat de kloof met Daniela Ryf onoverbrugbaar wasMet een gecontroleerde marathon kon ze haar welverdiende 2e plaats veilig stellen

Na mijn hoogtestage was ik nieuwsgierig om te weten hoe ik hierop zou reageren in wedstrijdomstandigheden”, vertelde Sofie. “Ik voelde me opgelucht met het resultaat. Het doel was om een ticket voor Kona te behalen en dat is geluktTijdens het zwemmen zat ik in een sterke groep, wat resulteerde in een goed beginIk voelde me goed op de fiets en ik verhoogde mijn voorsprong op MareenHufe tot 7′ halverwege het fietsenNa 110km ondervond ik mechanische problemenToch behield ik dezelfde voorsprong op de 3e triatlete Mareen Hufe bij T2Ik wist dat als ik mijn marathon goed aanpakte, ik in staat was om de tweede plaats te behouden en zo aanspraak maakte op het Kona-ticketDaniela Ryf verdiende het vandaag om te winnen, ik ben blij dat ik erin geslaagd ben om mij te kwalificeren voor Kona”, aldus La Goos.