Met een zevende plaats viel Sonja de Koning binnen de top negen van atleten die zich vandaag – tijdens de semifinals – direct plaatsten voor de finale van de Europe Triathlon Junior Cup Caorle. Merel Veltman ging in een andere serie van start, maar zij bemachtigde geen startplek voor de finale van morgen. Veltman kwam als 22e over de streep.

De serie van De Koning werd gewonnen door de Zweede Tilda Mansson. Zij had 28:48 minuut nodig om 300 meter te zwemmen, tien kilometer te fietsen en tot slot nog eens 1900 meter te lopen. De Koning passeerde de streep 32 seconden later als zevende. Na het zwemmen kwam de atlete enigszins op achterstand te staan. De Koning kwam 23 seconden achter de eerste dame uit het water. Door een sterk fietsonderdeel wist ze zichzelf een weg naar voren toe te banen. De Koning maakte het af door 7:16 minuut over 1900 meter te lopen.

Bij de mannen – eerder vandaag – won Niels van Lanen zijn serie in de semifinals. Naast De Koning zien we dus ook Van Lanen morgen terug in de finale.