Sophie van der Most finishte zojuist op een 21e plaats in het door de Oostenrijkse Lisa Perterer gewonnen EK Duathlon in Umbria, Spanje. Met een eindtijd van 58:45 en een goede prestatie op de fiets bleef Perterer onder andere de Engelse Beth Potter (+0:09) en de Spaanse Jocelyn Daniely Brea Abreu (+1:16) voor, die respectievelijk tweede en derde werden. Van der Most kwam 5:14 minuut na de winnares over de streep.

Het waren Potter en Daniela Brea Abreu die als sterkst van start gingen op het eerste looponderdeel. Met Potter op kop liepen de twee het snelste naar hun fiets. Op het tweede onderdeel konden ze echter sterke concurrentie verwachten vanuit achter. Eenmaal in het zadel kwam Perterer, die tijdens het lopen wat tijd was verloren, namelijk hard terug. De atlete nam al snel de kop over en wisselde als eerste met een voorsprong van zeventien seconden naar de afsluitende 2,5 kilometer lopen. Van der Most wist zich na een tegenvallend looponderdeel – de atlete liep een kleine minuut achterstand op – ook tijdens het fietsen een weg naar voren te banen. Van een 23e plaats schoof zij op naar een twintigste plek.

Op het laatste looponderdeel wist Perterer haar marge te behouden en zo liep ze in 8:34 minuut over de 2,5 kilometer naar de overwinning. Van der Most verloor met een looptijd van 9:46 minuut één positie en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 21e plaats (+5:14).