De Belgische triatleet Tim Van Hemel is dinsdagmiddag in Eindhoven aangereden door een auto en naar het ziekenhuis afgevoerd. De 31-jarige Squadra atleet fietste naar zijn trainer Koen De Haan. Toen hij terug naar huis fietste, werd hij op een kruispunt door een onoplettende bestuurder aangereden. Van Hemel belandde tegen de voorruit van de wagen, maar de schade lijkt op het eerste oog gelukkig mee te vallen. “Van het ongeluk zelf herinner ik me niets meer, dat is een zwart gat, maar ik ben allang blij dat ik het nog kan navertellen”, reageert hij op 3athlon.be.

Mogelijk geen Challenge St. Pölten

Het ongeval gebeurde op een kruispunt in het centrum van Eindhoven. De autobestuurder merkte de triatleet die van links kwam niet op. Van Hemel kwam op de voorruit van de auto terecht en werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De schade valt gezien de ernst van aanrijding nog mee. “Ik zit momenteel in de stoel met een zonnebril op, wegens een hersenschudding,” vertelt Van Hemel. “Verder heb ik wat kneuzingen en zwellingen, maar geen breuken. Pas over een paar dagen, als de zwellingen afgenomen zijn en ik bij de sportarts passeer, zal duidelijk worden wat de echte schade is.”

Het ongeval is een serieuze streep door het programma van de tweevoudige Europees Kampioen Cross Duatlon en Cross Triathlon. Hij zou normaal gesproken zijn seizoen op 30 mei starten met de Challenge St. Pölten in Oostenrijk. “Ik weet nog niet of ik daar zal starten. Het was mooi geweest om er met een grote Belgische delegatie te zijn, maar ik heb samen met mijn trainer al besproken om dit meer op de lange termijn te bekijken. Want sowieso gaat er de komende tien dagen van trainen geen sprake zijn en dat is verre van de ideale voorbereiding op zo’n halve triathlon natuurlijk”, legt hij uit.

‘Herinner me niks van het ongeval zelf’

Het ongeval haalde zelfs krant. Als we de foto’s op de website van het Eindhovens Dagblad bekijken, was de impact van het ongeval behoorlijk groot. Maar Van Hemel zelf weet niks meer van het ongeluk. “Ik ben KO (knock-out, red.) gegaan en herinner me niets meer van het ongeval”, vertelt hij. “Ik weet dat ik als eerste mijn zwangere vrouw Anouska heb gebeld toen ik weer bij bewustzijn kwam. Maar verder is het een zwart gat. Mijn vader is met Anouska mee naar Eindhoven gekomen en toen ik uit het ziekenhuis mocht, zijn we nog langs de plaats van het ongeval gereden. Maar ook toen kwam het niet terug, dus ik weet ook niet hoe het precies is gebeurd.”

“Ik heb nog wel de bestuurder van de wagen gesproken. Die was ook enorm geschrokken en zwaar onder de indruk. Hij vertelde me dat hij me pas had gezien toen ik letterlijk op zijn voorruit lag. Van mijn fiets blijft ook niet veel over, maar goed, die is vervangbaar. Het voordeel is dat ik nu naar een nieuwe fiets kan uitkijken. Maar ik ben vooral blij dat ik het nog kan navertellen,” aldus Van Hemel.