Squadra was de afgelopen jaren hét mannenteam dat de dienst uitmaakte in de Eredivisie van Teamcompetities Triathlon. Nadat het team in 2015 al eens won op het hoogste niveau van Nederland, werd dat kunstje herhaald in 2017, 2018 en 2019. Dat maakt het nieuws des te opvallender dat zojuist naar buiten kwam: de ploeg zal aankomend jaar niet meedoen in de Eredivisie. Een aantal sponsoren heeft een ‘economisch zwaar jaar’ achter de rug en dus is de ploeg niet meer in staat om op dezelfde voet verder te gaan.

,,We hebben met pijn in het hart moeten besluiten om in 2021 niet meer deel te nemen aan de Eredivisie. Vanaf nu zal Squadra alleen nog een selecte groep atleten begeleiden op internationaal niveau.” Welke atleten dat zijn, wordt niet genoemd. Wel is het aannemelijk dat het daarbij sowieso om Marco van der Stel gaat, de atleet binnen de ploeg die op het hoogste niveau uitkomt en nog in de race is om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokyo.

Squadra benadrukt dat het doel van het ‘zelfstandige, commerciële team’ altijd was om de Eredivisie te winnen. Daarnaast vormden ook de internationale wedstrijden waar atleten individueel aan meededen, belangrijke doelen. Dat laatste zal in de toekomst dus zo blijven.