Met het oog op het WK Duathlon dat in september in Almere wordt georganiseerd, heeft organisatie Start2Finish – dat onder andere verantwoordelijk is voor DUIN Triathlon en de Tijdrit Almere – ervoor gekozen om dit jaar niet het NK Duathlon Lang, maar het NK Duathlon Standaard te organiseren. Die wedstrijd zal namelijk meteen gelden als kwalificatiemoment voor dat WK.

Dat NK Duathlon Standaard – dat voert over 10 kilometer hardlopen, 40 kilometer fietsen en nog eens 5 kilometer hardlopen – zal op 11 april tijdens de Tijdrit Almere worden georganiseerd. ,,De Tijdrit Almere is al jaren een groot succes”, legt organisator Jefry Visser namens Start2Finish uit. ,,Ieder jaar staan er honderden triatleten, duatleten én natuurlijk wielrenners aan de start voor hun race tegen de klok. Juist omdat de doelgroep voor deze wedstrijd zo divers is, vinden we het interessant om het NK Duathlon aan deze race te koppelen. We verwachten dat niet alleen de atleten, maar ook het publiek dit heel leuk zal vinden.”

Zoals gezegd geldt de race dus als een kwalificatiemoment voor het WK Duathlon, dat onderdeel uitmaakt van het WK multisports dat in september wordt gehouden. Tegelijkertijd, zo legt Visser uit, kunnen atleten het parcours dus meteen goed leren kennen. ,,Het lopen is anders, maar het fietsrondje is nagenoeg gelijk aan het Age Group WK-parcours.”

Met het organiseren van het NK Duathlon Standaard, komt ook het bericht dat Start2Finish ervoor kiest het NK Duathlon Lang dit jaar niet te organiseren. Deze vervalt dus van de kalender bij DUIN Triathlon. ,,Met dat evenement, dat we in het weekend van 23 & 24 mei organiseren, focussen we ons nu echt op de triathlonsport. Op zaterdag hebben we tal van disciplines voor recreanten en de zondag staat in het teken van de Teamcompetities. Ook dat worden prachtige dagen.”