Een mooie zondag voor Stefan Overmars en Tracy Markham. De twee triatleten trokken vanochtend namelijk aan het langste eind tijdens de halve triathlon van TriAmsterdam. Overmars kwam met een kleine halve minuut achterstand op de op dat moment leidende Omar Brons uit het water, maakte die achterstand tijdens het fietsen goed en sloeg tijdens het hardlopen toe. ,,Maar ik ben echt helemaal kapot”, sprak hij direct na de finish. Zijn volledige reactie zie je hieronder:

(tekst gaat onder video verder)

Uiteindelijk werd Omar Brons op grote achterstand tweede. Derde werd Dirk Wijnalda die tijdens het zwemmen nog een grote achterstand had op de kop van de wedstrijd, maar tijdens het fietsen enorm veel goedmaakte en zelfs als derde aan het lopen begon. Tijdens het lopen kon hij die plek behouden.

Bij de dames ging de winst naar de uit Zuid-Afrika afkomstige, maar in Nederland woonachtige Tracy Markham. In het Engels vertelt ze dat het een pittige race was en dat ze haar loopbenen niet kon vinden:

(tekst gaat onder video verder)

Claudia Striekwold profiteerde van het feit dat Markham haar loopbenen niet kon vinden, maar kreeg haar achterstand tijdens het lopen net niet weggewerkt. Toch is ze zeer tevreden met haar tweede plaats, een plek die haar een mooie morele boost geeft in haar voorbereiding op Ironman Maastricht: