Het is een even pijnlijk als logisch besluit: aanstaande zaterdag zal er geen NK Duathlon plaatsvinden en ook geen Tijdrit Almere. Organisator Start2Finish werd, zoals ze zojuist naar buiten hebben gebracht, ingehaald door de realiteit. Daarmee wordt natuurlijk gedoeld op de persconferentie van gisteren en de daarbij aangekondigde – opnieuw strengere – corona-maatregelen.

,,De overheid verbiedt (sport)evenementen en wedstrijden, beperkt niet-cruciale reizen en staat geen groepen groter dan vier toe: allemaal maatregelen die het dus onmogelijk maken om ons evenement doorgang te kunnen laten vinden.” Atleten krijgen een groot gedeelte van hun inschrijfgeld terug in de vorm van een voucher die ze kunnen gebruiken voor hun inschrijving van volgend jaar. Van die voucher kunnen ze ook afzien: ,,Daarmee support je onze organisatie en dat zouden we vanzelfsprekend zeer waarderen. In deze heftige tijden, waarin we vaak hoge kosten hebben gemaakt zonder evenementen te kunnen organiseren, is een helpende hand heel fijn. Natuurlijk verplichten we je niet tot die donatie, maar kun je dat geheel vrijwillig doen.”

Tegelijkertijd meldt de organisatie dat hoofdsponsor Tri2one wel verbonden blijft aan het evenement, ondanks het bizarre jaar waarbij de Tijdrit Almere eerder al in april werd uitgesteld en nu dus definitief wordt afgezegd. ,,Ze blijven voor de komende twee jaar hoofdsponsor en steunen ons door dik en dun. Heel veel dank daarvoor.” Daarnaast wordt duidelijk dat het evenement doorschuift naar 3 april 2021.

Atleten die zouden deelnemen aan de Tijdrit of het Open NK Duathlon, worden opgeroepen om mee te doen aan de Solo Challenge die aanstaande zaterdag plaatsvindt. Alle informatie daarover op de website van het evenement.