Dit weekend staat er één Nederlandse triathlon op de kalender en dat is Tri Ouderkerk. Maar, met de maatregelen die gisteren tijdens de persconferentie werden aangekondigd, was het even onzeker of die wedstrijd nog zou kunnen doorgaan. Mooi nieuws vanuit de organisatie, want inmiddels weten we dat er dit weekend wel degelijk geracet zal worden. ,,We begrijpen dat de gisteren aangekondigde overheidsmaatregelen wat vragen hebben opgeroepen. De belangrijkste natuurlijk: gaat Tri Ouderkerk door? Het antwoord daarop is simpel: ja!”

De onduidelijkheid ontstond voornamelijk omdat buitenactiviteiten alleen nog voor groepen van veertig mensen toegankelijk zouden zijn en reizen naar regio Amsterdam werd afgeraden. Daarop voerde de organisator Tri Hard Series direct overleg met alle betrokken instanties, waaronder de burgemeester en veiligheidsregio en daaruit bleek dat er wat betreft bovenstaande regels een uitzondering gemaakt mag worden voor sportevents. ,,In onze goedgekeurde en verleende vergunningsaanvraag hebben we aangegeven welke maatregelen we nemen om de anderhalve meter te waarborgen. Tijdens sportbeoefening is afstand houden ook vrijgesteld als dat noodzakelijk is en dat is bij Tri Ouderkerk alleen van toepassing bij de startprocedure.”

Vanzelfsprekend roept Tri Hard Series haar deelnemers des te meer op zich allemaal te houden aan alle getroffen maatregelen en is het verboden om publiek mee te nemen. De inschrijving is een dag verlengd en dus kun je je tot en met morgen – woensdag 30 september – inschrijven via de website van het evenement.