Rachel Klamer finishte zojuist met een sterkte vierde plaats tijdens de WTS in Hamburg. De regenachtige wedstrijd werd gewonnen door de Engelse Non Stanford. De Franse Cassandre Beaugrand pakte de tweede plaats op zeven seconden van de winnares. De laatste meters vochten Klamer en Summer Rappaport voor de laatste podiumplek: na een eindsprint verloor Klamer op een haar na van de Amerikaanse (+0:19).

Na 750 meter zwemmen kwam Klamer als negentiende uit het water, op veertien seconden afstand van de eerste vrouw: Beaugrand. Met een tijd van 9:17 minuut kwam deze kopvrouw uit het water, gevolgd door een lang lint aan atleten. Favoriet Vicky Holland kreeg door een duidelijke valse start een tijdstraf van tien seconden in de eerste wissel. De Engelse was echter niet te stoppen en maakte alsnog aansluiting met de kopgroep.

Favoriet Zaferes kwam ten val halverwege het fietsen. (Foto: 3athlon.nl)
Favoriet Zaferes kwam ten val halverwege het fietsen. Klamer wist het te ontwijken. (Foto: 3athlon.nl)

Zo begon een groep – met daarin Klamer – van tweeëntwintig dames als eerste aan het fietsen. Al snel veroorzaakte het natte wegdek in het regenachtige Hamburg een aantal kleine valpartijen. Klamer wist aan de derde crash net te ontsnappen, maar was wel genoodzaakt even uit te klikken. De Amerikaanse klassementleidster Katie Zaferes ontkwam er echter niet aan, viel over een andere atlete heen en verloor zo kostbare tijd.

Met een voorsprong van één minuut op de achtervolgende dames, wisselde de kopgroep de fiets in voor loopschoenen. Klamer zat goed voorin deze groep – nu nog bestaande uit achttien dames – en begon zo als derde aan de afsluitende vijf kilometer lopen. Voor haar uit, op de eerste en tweede plaats, liepen respectievelijk Sophie Coldwell en Stanford.

Stanford nam de koppositie snel en hard over en vergrootte haar gat op de achtervolging. Deze bestond halverwege het lopen uit Beaugrand op vier seconden; Klamer en Rappaport gezamelijk op tien seconden op de derde en vierde plek; op dertien seconden Laura Lindemann en Georgia Taylor-Brown.

Tot aan de finish liep Klamer naast de Amerikaanse Rappaport. In een paar spannende laatste meters was het toch Rappaport die de laatste podiumplek toe eigende. Zo pakte Klamer een overigens nog steeds prachtige vierde plaats op slechts twee meter afstand van de derde vrouw (+0:19). De race werd gewonnen door Stanford in een tijd van 59:24. Beaugrand pakte de tweede plek (+0:07).

Klamer en Rappaport vechtend voor de derde plaats. (Foto: 3athlon.nl)
Winnares WTS Hamburg. (Foto: 3athlon.nl)