Nadat hij afgelopen weekend werd aangereden tijdens Ironman 70.3 Indian Wells – hij lag toen mooi aan de leiding en volgde op de fiets de ‘leading car’ – uit de vriendin van Vincent Luis nu vernietigende kritiek op Ironman. Volgens Taylor Spivey heeft die auto van de organisatie een grote fout gemaakt door van het parcours af te wijken en daardoor werd de Fransman vervolgens door een andere automobilist aangereden. “Voor wat mensen betalen bij Ironman, moet de organisatie en de veiligheid echt veel beter”, aldus de triatlete tegenover Planetatriathlon.

Tijdens de race ontstond er een situatie waarbij een verkeersagent de leading car – helemaal uit het niets – van het parcours zou hebben geleid. Luis werd toen niet alleen aangereden door een auto, maar zou ook nog eens te horen hebben gekregen dat hij waarschijnlijk een penalty van vijf minuten zou ontvangen omdat hij van het parcours was afgegaan. Zover kwam het uiteindelijk niet, maar de Fransman was op dat moment al wel keihard tegen het asfalt gesmeten en moest zijn wedstrijd gehavend voortzetten. Spivey, zelf toptriatleet en de wedstrijd vanaf dichtbij volgend, gooide toen al berichten op social media dat Ironman fouten maakte.

Na afloop trekt ze die lijn door. “Het is bizar hoe vaak dit soort dingen bij Ironman races gebeurt. Vooral tijdens de pro races en bij de leiders in de wedstrijd. Voor wat mensen betalen, moet de organisatie en de veiligheid een stuk beter dan we nu steeds zien. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van atleten, zouden hen niet extra in gevaar moeten brengen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vince (@vincentluistri)