Hij is één van de meest succesvolle atleten op de korte afstand, maar toch besloot hij aan het einde van 2021 een uitstapje te maken naar het langere werk. Ongetwijfeld geïnspireerd door concurrenten als Gustav Iden en Kristian Blummenfelt, stond Vincent Luis gisteren aan de start van zijn eerste Middle Distance (op Challenge Daytona vorig jaar na, die qua afstand net minder dan een MD was,. red). Dat werd Ironman 70.3 Indian Wells, waar hij – ondanks een lelijke crash – naar een knappe tweede plaats toe rende. Extra indrukwekkend als je ziet hoe erg de Fransman was toegetakeld.

“Ik ben vandaag tweede geworden tijdens Ironman 70.3 Indian Wells; mijn eerste Middle Distance”, schrijft Luis op Instagram. “Ik zwom goed en kon een hoog wattage trappen. Met nog zo’n tien kilometer te gaan had ik een voorsprong van twee minuten, maar toen werd ik aangereden door een auto en klapte ik hard op de grond. Ik sprong weer op mijn fiets en bereikte T2, samen met Lionel Sanders. Mijn looponderdeel werd een lijdensweg. Mijn enige doel was finishen en daarna naar een dokter gaan.”

Eerder liet Sanders, die uiteindelijk won, al weten dat het voor hem een gekke zege is. Mede door de valpartij van Luis, maar ook door de vijf minuten tijdstraf die de Belgische Jelle Geens kreeg. Geens werd dankzij een sterk looponderdeel alsnog derde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vince (@vincentluistri)