Het was een prachtige battle, maar toch had Lionel Sanders op iets meer gehoopt tijdens Ironman 70.3 Indian Wells. Het was de wedstrijd waarin hij het onder andere opnam tegen Vincent Luis en Jelle Geens – de uiteindelijke nummer twee en drie – maar uiteindelijk kende de wedstrijd een ietwat vertekend beeld. “Ik heb een gek gevoel na deze race.”

Wellicht doet Sanders zichzelf daarmee iets tekort, want het was duidelijk dat de Canadees weer eens in bloedvorm verkeerde, onder andere met een fietstijd van 2:00 uur en een looptijd van 1:09 uur, maar feit is wel dat Luis tijdens het fietsen werd aangereden door een auto en zichtbaar gehavend over de finish kwam. Geens op zijn beurt kreeg een penalty van vijf minuten aan zijn broek, vanwege stayeren, iets dat het wedstrijdbeeld dus ook vertekende, des te meer omdat de Belg de snelste looptijd van de dag – 1:08 – noteerde.

“Ik kwam hier voor een battle met mijn tegenstanders, maar ze hadden jammer genoeg behoorlijk wat tegenspoed. Vincent werd aangereden door een auto, maar is spijkerhard en kon gelukkig doorgaan. Jelle had zijn eigen tegenspoed, maar liep wel de snelste looptijd. Ik ben heel blij met mijn eigen prestatie, maar kijk er naar uit om het opnieuw tegen deze mannen op te nemen.”