In het voor TeamNL – en héél veel andere landen – belangrijke Olympische jaar waarin nog gekwalificeerd dient te worden voor de Mixed Team Relay van Parijs, heeft Australië goede zaken gedaan. Callum McClusky, Emma Jeffcoat, Brandon Copeland en Sophie Linn hebben afgelopen nacht de eerste Mixed Team Relay van 2024 gewonnen tijdens de World Triathlon Cup Napier. Nederland stond niet aan de start.

Voor Australië is het feest compleet, want eerder wonnen Callum McClusky en Sophie Linn ook al de individuele races. Tijdens de Mixed Team Relay stonden er acht landen aan de start, want veel landen gaven nog geen acte de présence. Uiteindelijk won Australië de wedstrijd in tijd van 1:13:36. Daarachter finishte Portugal met Ricardo Batista, Melanie Santos, Vasco Vilaca en Maria Torné als tweede in een tijd van 1:13:44. De verschillen waren uiteraard klein en het was Italië dat met Nicole Azzano, Ilaria Zane, Alessio Crociani en Sharon Spimi beslag legde op het brons. Italië finishte in 1:13:57. Net naast het podium finishten Nieuw-Zeeland (1:14:07) en Groot-Brittannië (1:14:59).

Alle atleten zwommen 300 meter, fietsten 5.6 kilometer en liepen 2.1 kilometer voordat zij de volgende atleet wegtikten.