Het eerste deel van het seizoen zit er alweer op: veel triatleten kijken dan ook uit naar een korte, welverdiende vakantie. Ook voor de Teamcompetities lonkt de zomerstop. ,,We kijken terug op een bewogen eerste seizoenshelft, vol mooie races, een sterke onderlinge strijd en prachtige sportmomenten. En ook met diverse onverwachte omstandigheden en enkele wijzigingen in het programma, die we liever niet hadden gezien”, werd vandaag in een nieuwsbrief gedeeld.

Na de wedstrijden in Almere, Weert, Rotterdam, Holten, Nuenen, Stein, Utrecht en Klazienaveen, zijn voor de meeste teams de eerste vier van vijf competitiewedstrijden al achter de rug. Voor de Eredivisie staan er echter nog twee mooie races op de kalender: op 12 augustus het NK OD in Veenendaal en op 31 augustus het NK Sprint in Ouderkerk a/d Amstel.

Voor de 1eDivisie vindt de finalewedstrijd van dit seizoen plaats in Vroomshoop op 7 september. De 2eDivisie en 4eDivisie Noord komen nog in actie in Zaanstad op 8 september. De 3eDivisie en 4eDivisie Zuid zal het Teamcompetities seizoen op 1 september afsluiten in Amersfoort.

Teamcompetities kijkt al uit naar seizoen 2020
Ook over het volgende seizoen wordt alweer nagedacht: ,,Naast de voorbereidingen voor de finalewedstrijden van 2019, zijn wij ook al weer volop bezig met de kalender voor 2020. Zoals ieder jaar een enorme puzzel, met zeer veel variabelen, waarin we altijd zoeken naar het meest optimale scenario voor alle divisies. De competitie blijft op ieder niveau bestaan uit vijf wegwedstrijden en is een mix van individuele wedstrijden en teamwedstrijden én bestaande en mogelijk nieuwe formats. De kwart afstand / Olympische afstand is op ieder niveau eenmaal onderdeel van de competitie.”

Een aantal uitgangspunten voor volgend seizoen:

  • Maximaal één superdag / superweekend, met een compact format. De lengte van deze dagen, de reisafstand voor alle teams en inspanningen van alle betrokkenen waren dit jaar fors.
  • We behouden graag de ‘wow-factor’ van ‘met z’n allen in de competitie strijden’ en zullen dit in 2020 meer zoeken in een ‘superdag voor noord’ en een ‘superdag voor zuid’.
  • De wedstrijden voor de 2eDivisie, 3eDivisie en 4eDivisie Noord vinden plaats in Noord-Nederland. De wedstrijden voor zuid in Zuid-Nederland. (Een eventuele landelijke superdag daargelaten.) De Eredivisie en 1eDivisie zijn en blijven een landelijke competitie en het NK sprint en NK OD blijven onderdeel van de Eredivisie-kalender.
  • We bezoeken, net als voorgaande jaren, organisaties met ervaring binnen de Teamcompetities én nieuwe organisaties die de ambitie hebben om een wedstrijd te hosten.
  • We streven er naar zoveel mogelijk stukken van de kalender bekend te maken voordat de inschrijving voor het nieuwe seizoen sluit. Tijdens het NTB-congres op 16 november 2019 is (net als eerdere jaren) de volledige kalender beschikbaar.