Volgens de NTB-jury was het triathlonparcours van Tri Nijmegen niet veilig genoeg en daarom had de organisatie van de wedstrijd die vandaag werd georganiseerd, een bittere pil te slikken. Datzelfde geldt voor de atleten die in actie zouden komen tijdens de Eredivisiewedstrijd en 3eDivisie wedstrijd – voor hen was het zelfs nog vervelender – want de races werden last-minute geannuleerd.

Tri Nijmegen stond vandaag op het programma en de open races – voor Age Groupers – werden vanochtend al afgewerkt. Het parcours was identiek aan dat van de afgelopen edities, maar de organisatie had wel te maken met een dit jaar aangelegde wegversmalling op het fietsparcours. Daartoe werden een aantal oplossingen bedacht die als veilig werden gezien, maar achteraf leverde het toch onveilige situaties tijdens de open series op, waardoor Teamcompetities besloot dat de divisiewedstrijden niet meer georganiseerd mochten worden. Opvallend detail: de 1eDivisie is wel van start gegaan.

Voor de divisie-atleten die niet mochten racen, was dit een extra teleurstelling, omdat vorige week al het NK Sprint – dat vandaag zou worden gehouden tijdens Tri Nijmegen – werd geannuleerd vanwege een te lage waterstand en daardoor slechte waterkwaliteit. Het NK verviel en de wedstrijd werd omgetoverd tot een duathlon. Die ging vandaag dus niet door.

Ter vervanging organiseerde de organisatie achter Tri Nijmegen nog wel een hardloopwedstrijd. Die werd aardig bezocht en volgens de organisatie hing daar een gemoedelijke sfeer.