Hij lag er lange tijd zo goed voor. Met alleen nog een halve marathon op komst, leek het erop dat Youri Keulen een sterke race af zou maken met zijn beste onderdeel: het lopen. Dat wilde vandaag echter niet lukken. De atleet moest met zo’n vijf kilometer te gaan het tempo omlaag brengen en verdween vervolgens ineens uit de top van de wedstrijd. Ironman 70.3 Cozumel werd uiteindelijk gewonnen door de Argentijnse Luciano Taccone. Keulen bevond zich op het moment van schrijven niet meer in de top twaalf en lijkt dan ook te zijn uitgestapt.

Na het zwemonderdeel bevond Keulen zich in een ideale uitgangspositie, al was er nog wel wat werk aan de winkel. De 1:22 minuut achterstand die Keulen in het water opliep, had hij eenmaal in het zadel snel weggewerkt. Zo vond Keulen aansluiting met de kop, waar Taccone zich al bevond, net als nog een handjevol atleten dat in de kopgroep meefietste.

Uiteindelijk stormden vijf atleten gelijktijdig de wissel in om zich op te maken voor het looponderdeel. Tijdens de halve marathon nam Keulen aanvankelijk sterk de leiding. Taccone bleef in tweede positie lopen en zag na zo’n vijftien kilometer zijn kansen vergroten toen Keulen het ineens zwaar kreeg. Uiteindelijk was het Taccone die er met de zege vandoor ging. De tweede plaats ging naar de eveneens Argentijnse Flavio Morandini (+4:50). Met de Amerikaanse Marc Dubrick was het podium compleet (+7:07). Keulen bevond zich op het moment van schrijven buiten de top twaalf en lijkt dan ook uitgestapt te zijn.