Het rommelde de afgelopen weken bij de NTB, en vaak kwam de naam van Technisch Directeur Adrie Berk voorbij als verantwoordelijke voor veel van de problemen die spelen op het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC) in Sittard. Nadat eerder deze week al bekend werd gemaakt dat het bestuur van de NTB opstapt naar aanleiding van zaken die aan het licht kwamen in het onderzoeksrapport van Fijbes, werd zojuist bekendgemaakt dat Berk zijn werkzaamheden neerlegt zodra er voor hem een opvolger is gevonden. Hij is niet de enige, want ook hoofdcoach Louis Delahaije heeft laten weten dat hij zijn contract niet verlengt.

“Deze week werd duidelijk uit het rapport Fijbes, dat in het kader van het verbeteren van de sociale veiligheid specifieke didactische, pedagogische en sociale competenties nodig zijn in de functie van technisch directeur”, schrijft de NTB in een persbericht. “Onafhankelijk adviseur sociale veiligheid Rita van Driel zal advies geven over de toekomstige invulling van deze functie.”

Berk laat weten: “De combinatie van de huidige omstandigheden en het feit dat ik graag al eerder wilde stoppen, heeft mij doen besluiten om nu ruimte te maken voor een opvolger. Ik zal zorg dragen voor de opstart van het seizoen 2022 en werkoverdracht richting de nieuwe technisch directeur. Ik werk mee met het vervolgonderzoek naar het NTC en ik zal Rita van Driel ondersteunen bij de uitvoer van de aanbevelingen uit het rapport totdat een opvolger die taak overneemt.”

“Louis Delahaije had een aflopend contract na de Spelen van Tokio”, vervolgt het bericht. “Delahaije is altijd voornemens geweest zijn rol na afloop van zijn contract anders in te gaan vullen en die route zet hij nu buiten de bondsorganisatie voort.”

Het volledige bericht lees je hier.