Waar veel fans van over de hele wereld een heus stayerfestijn vreesden bij Ironman 70.3 Oceanside, die vanmiddag Nederlandse tijd plaatsvindt, werden zij gerustgesteld door Ironman: bij alle IM Pro Series wedstrijden, waar 70.3 Oceanside de eerste van is, wordt RaceRanger gebruikt en dus zou stayeren veel lastiger gemaakt worden. Nu is echter last-minute besloten het systeem vandaag toch niet te gebruiken.

Ironman 70.3 Oceanside kent een ongekend groot profveld, met zo’n tachtig mannen en veertig vrouwen die in actie komen. Juist daarom is de angst voor een stayerfestijn zo groot en de teleurstelling des te groter dat nu is besloten RaceRanger niet te gebruiken. Tijdens het ter plaatse testen van het systeem werd tegen technische moeilijkheden – waaronder een firmware issue – aangelopen en daarom is, minder dan 24 uur voor de race, besloten om RaceRanger toch niet te gebruiken.

Ironman laat weten dat RaceRanger keihard heeft gewerkt om de problemen tijdig op te lossen, maar dat dat dus niet is gelukt. James Elvery, Co-Founder van RaceRanger, zegt teleurgesteld te zijn door de technische problemen en biedt daar zijn excuses voor aan.