,,Het was mijn eerste OD, maar ben vanaf het fietsen gewoon lekker mijn gang gegaan.” Glenn ten Berge uit Holten trok zaterdagochtend in Zeewolde aan het langste eind tijdens de Olympische Afstand. Tijdens het lopen sloeg hij toe en toonde hij zich overduidelijk de sterkste. Bij de vrouwen ging de winst naar de Almeerse Ilona Eversdijk. ,,Een mooie training op weg naar het WK halve triathlon.” Zij ging van start tot finish aan de leiding.

Bij de mannen was de winst enigszins verrassend. Niet omdat Ten Berge niet sterk was, maar wel omdat dit dus zijn eerste OD was en hij de kop in de wedstrijd pas in de laatste drie kilometer van het lopen overnam. De wedstrijd werd aanvankelijk hard gemaakt door Geert Lantink uit Amersfoort. Tijdens het zwemmen ging Lantink aan kop, tijdens het fietsen ook en tijdens de eerste zeven loopkilometers bleef dat onveranderd. Het was echter Ten Berge die er een bijzonder hoog tempo op nahield, slechts iets meer dan 36 minuten nodig had voor zijn afsluitende tien kilometer en daardoor een opmars maakte van plaats vier naar plek één. ,,Lopen is mijn sterkste onderdeel, dus ik dacht al wel dat ik nog wat plekken kon goedmaken. Ik had zulke sterke loopbenen vandaag. Heb het gas erop gegooid, ben volle bak doorgeknald.”

De uitgebreide reactie van Ten Berge, die voornamelijk Eredivisie-wedstrijden doet, zie je in onderstaande video. 

(tekst gaat onder video verder)

Uiteindelijk deed Ten Berge 2:03:01 over de OD. Lantink werd nog wel tweede in een tijd van 2:04:45. Casper van Dam uit Harderwijk pakte het brons met een tijd van 2:05:25.

Dominante Eversdijk

Bij de vrouwen ging Ilona Eversdijk meteen aan de leiding. Al tijdens het zwemmen pakte ze een behoorlijke voorsprong, tijdens het fietsen werd die voorsprong alleen maar groter en tijdens het lopen kwam haar voorsprong niet meer in gevaar. Uiteindelijk finishte de Almeerse, die de wedstrijd vooral als een mooie training zag, in een tijd van 2:11:29. Daarmee werd ze overall 8ste. ,,Ik hoef hier nog niet echt te pieken. Dat wil ik in september doen, tijdens het WK halve triathlon. Ik ben op de goede weg.”

De uitgebreide reactie van Eversdijk zie je in onderstaande video.

(tekst gaat onder video verder)

Achter Eversdijk finishte Sarah-Lynn Reuver uit Wijhe op een tweede plek. Zij had 2:14:41 nodig voor de OD. Derde werd Jorieke Casteleijn uit Amersfoort. Met een tijd van 2:15:16 legde zij beslag op het brons.