Thomas Cremers en Christina Draijer wonnen zojuist vol overtuiging de Stayer Sprint tijdens Triathlon Leiderdorp. Achter Cremers eindigde Wouter Dijkshoorn als tweede man (+0:49) en kwam Sven Strijk als derde over de streep (+2:29). Bij de vrouwen was het podium compleet met naast Draijer ook Hilde Pape, die het zilver pakte (+1:39) en Anne Lisa Bruinen, die het brons pakte (+2:51).

Mannenrace
Waar Cremers nog in het tweede groepje – met daarin ook Strijk en Dijkshoorn – uit het water kwam, fietsten de drie vervolgens sterk naar voren. Met dank aan sterk waaierwerk trotseerden zij de wind samen het beste en zo wisselde Cremers aan kop naar het lopen. Dankzij een sterk looponderdeel liep hij uiteindelijk naar de overwinning in een tijd van 1:02:23. Overigens werden hier – hoogstwaarschijnlijk – achteraf nog tien seconden afgesnoept wegens het afgeven van een zonnebril. Gelukkig voor Cremers kon hij deze penalty goed lijden en heeft het geen invloed op de einduitslag. Zijn reactie:

(tekst gaat verder onder video)

Vrouwenrace
Christina Draijer lag – ondanks een tegenvallend zwemonderdeel – al direct aan kop in de vrouwenrace; al was zij zich hier naar eigen zeggen niet van bewust. Halverwege het fietsten ontdekte de atlete haar kansrijke positie. Aan de andere dames had Draijer op de fiets weinig steun en ook bij de mannen mocht zij – volgens de regels – niet aanhangen. Zo fietste zij eenzaam, maar snel richting de tweede wissel. Aan de leiding pakte zij daar haar loopschoenen, en deze positie hield zij vast om uiteindelijk de winst te pakken in een tijd van 1:15:32. Haar reactie: