Met een atleet als Jan Frodeno aan de start moet het wel gek lopen als hij er niet met de overwinning vandoor gaat en inderdaad: de Duitser maakte zojuist zijn favorietenrol waar tijdens Ironman 70.3 Gdynia. In de Poolse havenstad pakte Frodeno – een paar weken na zijn Europese titel op de Long Distance – de overwinning in een razendsnelle tijd van 3:39:36

Na 22:50 minuut was het meteen Frodeno die als eerste terug kwam uit het water. In zijn voeten landgenoot Jan Stratmann – in Nederland toch ook geen onbekende – en kort daarachter volgde een groter lint aan concurrenten. Op de fiets was er echter niemand die aan het tempo van Frodeno kon tippen en startte de meervoudig kampioen dan ook zijn échte offensief. Toen Frodeno na 90 kilometer zijn fiets terug mocht zetten, volgden een kleine vier minuten later onder andere de Duitsers Maurice Clavel en Ruben Zepuntke, maar ook de Deen Miki Taagholt. Stratmann volgde als vijfde op 6:23 minuut achterstand.

Tijdens het lopen bleek al snel dat Frodeno niet meer te achterhalen was en zijn opgebouwde voorsprong tijdens het fietsen was meer dan voldoende. Daarachter was het Clavel die de sterkste bleek en weg wist te lopen bij zijn twee mede-achtervolgers, op weg naar het zilver. Maar eerst dus het goud voor Frodeno, die dat in een razendsnelle tijd van 3:39:36 deed. Daarachter liep Clavel dus naar een tweede plaats in een tijd van 3:43:46 Het brons was voor Taagholt, die na 3:46:28 over de finish kwam. Stratmann beleefde ook een zeer verdienstelijke race en werd vierde in 3:48:11.