In een besneeuwd Groesbeek hebben Laura Gorter en Thomas Cremers vandaag de Cerberus Crossduathlon op hun naam geschreven. Cremers was in 1:44:10 Michael Emmerik en Gijs Jacobs te snel af. Gorter wist in 1:58:01 Lotte Koopmans en Femke van Kessel achter zich te houden. 

Het parcours bestond uit twee ronden van 3,5 kilometer lopen, grotendeels over het motorcrosscircuit van Groesbeek. Aansluitend werden er twee ronden van tien kilometer op de  mountainbike door de Groesbeekse bossen gereden, waarna er tot slot nog één ronde van 3.5 kilometer gelopen werd.

Bij de dames nam Diede Diederiks bij het eerste looponderdeel de leiding en stapte na 32:34 op de fiets, een minuut eerder dan uiteindelijke winnares Gorter. Gorter nam op de fiets echter snel de leiding, maar moest deze weer uit handen geven door onduidelijkheden op het fietsparcours. Koopmans was daardoor de eerste dame die de tweede wisselzone bereikte, ook met de snelste fietstijd van 1:00:10, maar zij werd in het tweede looponderdeel voorbijgesneld door Gorter die veertig seconden eerder over de finish kwam. Van Kessel bereikte samen met Gorter de tweede wisselzone, maar moest in Gorter haar meerdere erkennen in het lopen en werd derde.

Bij de heren liep Cremers tijdens het eerste looponderdeel weg bij het hele veld en begon zodanig na 27:00 minuten lopen als eerste aan de wissel. Op de fiets werd hij echter bijgehaald door Emmerik, die met 56:48 de snelste fietstijd neerzette. Podiumkandidaat en Nederlands kampioen crossduathlon Daan Schouten reed lek en moest noodgedwongen de strijd staken. 
Samen bereikten Cremers en Emmerik de tweede wisselzone, maar Cremers wist bij het tweede looponderdeel wederom uit te lopen en pakte de winst. Gijs Jacobs zette eveneens een sterk tweede looponderdeel neer, maar kwam net tien seconden tekort om Emmerik nog te passeren en werd daardoor derde.

Thomas Cremers en Laura Gorter na hun overwinning.