Nadat Shirin van Anrooij eerder vandaag bij de dames de Nederlandse titel duathlon op de korte afstand pakte, greep Thomas Cremers bij de heren – net als vorig jaar – de titel. Met zijn titelprolongatie toont Cremers nog maar eens zijn bloedvorm, want vorige week wist hij bij het ITU wereldkampioenschap duathlon in Pontevedra al de derde plek te pakken. Niels te Pas pakte het zilver en Joey van ‘t Verlaat het brons.

Bij het lopen ontstond er een kopgroep van vijf man, met onder andere Joey van ‘t Verlaat en Thomas Cremers. Deze kopgroep wist een achtervolgende groep op de fiets kort voor te blijven, maar in de tweede fietsronde werden ze toch bijgehaald door deze eerste achtervolgende groep. Hierdoor ontstond een kopgroep van zo’n twintig atleten, waaruit verschillende ontsnappingspogingen werden ondernomen. Allen zonder succes overigens.

De wedstrijd lag bij aanvang van het tweede looponderdeel dus nog open. Angelo Vandecasteele – vorige week nog derde overall op het WK in Pontevedra – liep vervolgens hard weg, maar de Belg dong niet mee naar de Nederlandse titel. Thomas Cremers deed dat wel en hij liep – overall dus in een tweede positie –  naar de Nederlandse titel. Niels te Pas en Joey van ‘t Verlaat werden tweede en derde.