Thomas Cremers pakte zojuist een mooie achtste plek op het EK Duathlon in Bilbao, Spanje. Aanvankelijk finishte hij als negende, maar wegens een diskwalificatie schoof Cremers op naar een achtste plek. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Maxime Hueber-Moosbrugger, die al tijdens het fietsen even in de aanval ging, maar het uiteindelijk van zijn sterke tweede looponderdeel moest hebben. Hij wist de Franse Benjamin Choquert, die tweede werd, maar nét voor te blijven. De derde plaats ging naar de Belgische Arnaud Dely. Daan de Groot en Jeroen Bakker finishten respectievelijk als elfde en dertiende.

Na een snel eerste looponderdeel werd het veld flink op een lint getrokken en ontstonden er aanvankelijk een aantal kleine groepjes tijdens het fietsen. Cremers wisselde als tiende (+0:19) en bevond zich op dit punt in een derde groep, terwijl De Groot en Bakker in een vierde groep terecht kwamen (+0:46). De twee eerste groepen voegden zich al snel samen, terwijl daarachter de druk door de groepjes van Cremers en Bakker-De Groot ook werd opgevoerd.

Uiteindelijk kwam alles samen, al leek een valpartij daar even een stokje voor te steken voor Bakker en Cremers. Ternauwernood wisten de twee aan een lelijke crash te ontsnappen, waarna vooral Cremers – die in de remmen moest – wat werk moest verrichten om terug bij de groep te komen.

Een sterke wissel zorgde er vervolgens voor dat Moosbrugger met een voorsprong het loopparcours op stormde. Al werd hij flink achterna gejaagd door een aantal andere Fransmannen en één Belg, wist Moosbrugger de concurrentie voor te blijven en de zege veilig te stellen. Cremers liep richting een mooie achtste plaats, De Groot finishte kort daarna als elfde en Bakker behaalde een dertiende plek.