Een plek binnen de top tien zat er helaas niet in, maar bij het bij de mannen zeer sterk bezette EK Duathlon in het Italiaanse Caorle, is Thomas Cremers zojuist naar een twaalfde plaats overall gelopen. De wedtrijd werd gewonnen door de Fransman Benjamin Choquert.

Zoals verwacht, waren de verschillen klein vandaag: het EK ging over slechts 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en 2.5 kilometer hardlopen. Zes mannen gingen er in de eerste run vandoor – Arnaud Dely, Mario Mola, Maxime Hueber-Moosbrugger, Benjamin Choquert, Javier Morales en Uro Herran Aguilar – en toen ze aan het fietsen begonnen, hadden ze een voorsprong van ongeveer tien seconden op de eerste achtervolgers. Op de fiets werden echter weinig verschillen gemaakt en dus kwam het aan op de laatste run.

Choquert won de race uiteindelijk in 48:21, op twee seconden gevolgd door de Belg Dely en op drie seconden gevolgd door de Spanjaard Mola. Cremers werd op 1:15 minuut achterstand twaalfde – een U23-atleet finishte nog een plaatsje voor hem, dus binnen de elite-categorie werd Cremers feitelijk elfde. Ook Daan de Groot was goed vandaag: hij werd zestiende op 1:37 minuut achterstand van de winnaar. Qua Nederlanders volgde daarna Valentin van Wersch: hij werd 21e op 2:06 minuut achterstand, maar pakte daarmee ook een mooie zesde plaats U23.

Verder finishten namens Nederland nog Mischa Hermans (27e overall, 11e U23), Jeroen Bakker (31e overall), Joep Staps (34e overall) en Stijn Jansen (36e overall).