De Tri2one Tijdrit Almere is ieder jaar geliefd onder triatleten en dat zal in 2024 ongetwijfeld weer zo zijn; dan staat de wedstrijd gepland voor 30 maart. Tijdrijders – van alle niveau’s – kunnen dan een strijd tegen de klok aan gaan over 42 kilometer, 28 kilometer of 14 kilometer en de inschrijving voor het evenement is per direct geopend.

Ieder jaar starten er honderden hardrijders aan de tijdrit in Almere; het is voor veel tijdrijders – en zeker ook triatleten – een ideaal moment om vroeg in het seizoen te kijken hoe het er voor staat met de vorm. Het parcours voert ook aankomend jaar traditiegetrouw over de dijken van Almere en dat betekent twee dingen: vrijwel zeker snelle tijden, maar vrijwel zeker ook een strijd met de elementen zoals bijvoorbeeld de wind.

“Tijdens de Tri2one Tijdrit Almere heb je echt de kans om jezelf op de best mogelijke manier te testen”, zegt Jolanda Felix namens de organisatie daarover. “Van start tot finish is het een race tegen jezelf, tegen de klok en daarmee natuurlijk ook tegen de andere tijdrijders. Het mooie aan de Tri2one Tijdrit Almere is dat dit evenement écht voor fietsers van alle niveau’s is. Hier starten vrijwel ieder jaar profatleten, maar ook beginnende wielrenners en triatleten. Snelheden van boven de vijftig kilometer per uur worden gehaald, maar ook snelheden van rond de dertig of vijfentwintig kilometer per uur. Iedereen is welkom en voor iedereen maken we er een mooie wedstrijddag van.”

Hoofdafstand bij de Tri2one Tijdrit Almere is natuurlijk de 42 kilometer: deelnemers leggen drie razendsnelle rondes over de Almeerse dijken af. De 28 kilometer legt twee rondes af en de 14 kilometer dus één ronde. Alle afstanden zijn individueel te racen, maar bij de 28 kilometer staat er ook een Team Time Trial op het programma. “Qua snelheid is dat misschien wel het meest spectaculaire onderdeel van de dag. In teams van vier mogen deelnemers elkaar constant afwisselen in de jacht op een zo snel mogelijke tijd. Maar ook de Team Time Trial is heel leuk voor beginnende atleten: met elkaar push je jezelf toch altijd naar een hoger niveau en los daarvan is het ook gewoon gezellig om onze wedstrijd met elkaar te beleven. De échte fanatiekelingen starten zelfs zowel individueel als tijdens de Team Time Trial.”

De inschrijving is geopend en tot en met 31 december 2023 profiteer je daarbij van het laagste inschrijftarief.