Het lijkt wellicht een simpele en voor de hand liggende ‘hack’ die TikTok-gebruiker Alysha Flynn deelde met haar volgers, maar als we de reacties mogen geloven, zou deze shin splint behandeling wel eens uitkomst kunnen bieden. In hoeverre de ‘hack’ verschilt van simpelweg koelen na een hardlooptraining is lastig te zeggen, maar wat we wél weten is dat onderstaande video helemaal viral ging en maar liefst 216.400 views kreeg.

Een shin splint is een veelvoorkomende en pijnlijke blessure, die met name onder beginners en lopers die hun omvang te snel uitbreiden, voorkomt. Volgens sommige reacties onder de TikTok ‘hack’ van Flynn – die neerkomt op het koelen en masseren van je schenen na het lopen – zou haar ‘hack’ de pijn kunnen verzachten.

“Dit is de beste shin splints verlichting die ik heb ervaren! Bedankt voor het delen. Het was een ‘lifesafer'”, reageert één van haar volgers. “Mijn coaches hadden altijd vriezers vol hiermee voor mensen die last hadden van shin splints, maar geen ijsbad wilden nemen na de training”, klinkt een andere reactie.

Overigens is de beste tip voor het voorkomen van shin splints nog altijd het langzaam uitbouwen van je trainingen en rusten wanneer je lichaam hierom vraagt. Wanneer je een shin splint negeert en toch veel blijft lopen, zal de pijn hoogstwaarschijnlijk snel toenemen. Maar mocht je eens last hebben van een zeurende pijn in je schenen, zou onderstaande video wellicht uitkomst kunnen bieden en je iets sneller helpen herstellen na een training.

@whatrunsyouShin splints sucks—get some relief! #learntorun #beginnerrunner #runningtips #over30 #runningcoach #learnontiktok #getfit #momsoftiktok♬ Swear By It – Clutch