Tim Don, toch geen kleine jongen gezien zijn wereldtitels binnen de triathlon, duathlon en aquathlon, heeft een nieuwe ‘training guide’ uitgebracht om atleten te helpen hun doelen te behalen. In samenwerking met Zone3 deelt hij zijn beste tips, vertelt hij alles over de race voorbereidingen, wat je kunt dragen en meer van dit soort handigheidjes. 

Zoals Don het zelf omschrijft. ,,Deze gids is een handleiding voor triatleten van alle niveaus die aan het trainen zijn voor afstanden die ze niet eerder deden, meer kennis willen hebben over hun trainingsdoelen of überhaupt voor het eerst een triathlon willen volbrengen.”

De gids bevat, naast allerlei anekdotes van Don, gedetailleerde trainingsschema’s voor alle afstanden en toegespitst op het zwemmen, fietsen én lopen. ,,Je kunt het belang van een goed trainingsplan niet onderschatten”, aldus Don. ,,Ik ben ervan overtuigd dat mijn toegewijde trainingsregime mij al mijn succes heeft gebracht. Ik ben blij dat ik mijn kennis met anderen kan delen.”

Het mooie is, je kunt de gids kosteloos downloaden: dat doe je hier!