Wedstrijdorganisaties proberen er steeds meer aan te doen om pro’s aan hun wedstrijden te binden. Om ervoor te zorgen dat de beste atleten bij hun wedstrijden aan de start staan. Zo ook Challenge Family en die wereldwijde wedstrijdorganisator lijkt goud in handen te hebben met hun Challenge Family World Bonus. Dankzij dit systeem sprokkelen de beste atleten punten tijdens Challenge-wedstrijden, zowel Long Distances als Middle Distances, en aan het eind van het seizoen heb je dus een aantal atleten met de meeste punten. In totaal wordt er onder tien atleten (de beste vijf heren en beste vijf dames) 165.000 dollar verdeeld. De winnaars gaan met maar liefst 30.000 dollar naar huis.

,,Voor mij is dit systeem van punten een ontzettend goed idee”, aldus Sebastian Kienle. De Duitser en kersverse winnaar van Challenge Roth, gaat op dit moment aan kop in de Challenge Family World Bonus. ,,Dankzij dit systeem zie ik steeds meer en ook steeds betere atleten aan de start van veel races. Daardoor gaat het niveau van deze wedstrijden automatisch omhoog. Vergelijk dit maar eens met de WTS-series, waarbij behoorlijk veel atleten worden beloond met een bonus. Ja, deze Challenge Family World Bonus is echt goed voor de sport. En voor mij ook nog eens een geweldige kans om nieuwe races te leren kennen.”

(tekst gaat onder foto verder)

Sebastian Kienle wint Challenge Roth. (Foto: Challenge / Cristoph Raithel)

Ook de Spaanse Pablo Gonzalez Dapena (op dit moment derde in de rankings), is meer dan te spreken over het systeem. ,,Het is een fantastisch idee om een wereldwijde ranking te hebben die wordt gebaseerd op de Challenge Family races. Juist omdat ik nu derde sta, zal ik dit jaar mijn debuut maken in mijn eerste Long Distance Race (Challenge Madrid) ooit. Daar kan ik zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen. Het zal de grootste uitdaging in mijn leven tot nu toe worden. Dit seizoen had ik een doel om zoveel mogelijk wedstrijden buiten Spanje te draaien en het daar op te nemen tegen triatleten van wereldniveau. Dankzij de World Bonus biedt Challenge Family mij deze kans.” 

De huidige standen (zowel heren als dames) zijn hier te vinden. Zaterdag staat Challenge Prague voor de deur. Daar kunnen triatleten opnieuw punten verdienen.