Onder bijzonder warme omstandigheden – maar dat gold voor alle triathlons die gisteren in Nederland werden afgewerkt – hebben Tim Vreeburg en Anne Stellaard gisteren de Olympic Distance van Triathlon Huizen gewonnen. Vreeburg kwam na 2:04:32 over de streep, terwijl Stellaard 2:16:38 nodig had voor de 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Spannend was het zeker, want de top drie bij de mannen zat redelijk dicht bij elkaar. Vreeburg had 22:38 minuut nodig voor het zwemonderdeel, had toen nog wel een achterstand op de koplopers van dat moment, fietste vervolgens 1:01:09 en liep de afsluitende tien kilometer in 38:20 minuut. De Heemstedeling mocht na 2:04:32 dus het lint omhoog houden en stelde de overwinning daarmee veilig. Dennis van der Spoel volgde in een tijd van 2:06:54 als tweede, terwijl Emil Hoogstad als derde over de finish kwam in een eindtijd van 2:07:07.

Bij de vrouwen waren er aanzienlijk grotere verschillen. Eén dame was in ieder geval oppermachtig: na 22:56 minuut zwemmen, 1:05:59 fietsen en 44:54 minuut lopen, was het Anne Stellaard uit Houten die na een totaaltijd van 2:16:38 als eerste finishte. De atlete uit Houten werd op ruime afstand gevolgd door Laura Hak, die na 2:28:32 over de streep kwam. Kim van Breda zette als derde de klok stil op 2:35:33.

Kwart Triathlon

Naast de Olympic Distance werd er ook een Kwart Triathlon gehouden. Bij de mannen werd deze gewonnen door René Kleizen. Met een eindtijd van 2:00:49 wist hij net niet de grens van twee uur te doorbreken, maar bleef hij wel een paar minuten voor nummers twee en drie, Maarten Schreuder en Joost Korse.

Bij de vrouwen opnieuw één dame die er ver bovenuit sprong: met een eindtijd van 2:22:20 was het de Almeerse Yvette van Wegen die haar concurrenten ruim voor bleef. Op meer dan negen minuten achterstand volgden Laura van der Maas en Nike Beckeringh als tweede en derde.

Achtste Triathlon

Tot slot was er ook nog een Achtste Triathlon. Bouke Onstenk toonde zich met een tijd van 1:10:20 de sterkste. Op iets meer dan een minuut volgde Thijs van der Zee als tweede, terwijl Peter Dekker op bijna zeven minuten achterstand het brons opeiste.

Bij de vrouwen was het Mirja Dooren die won: na 1:20:15 mocht zij haar armen in de lucht steken. Daniëlle Spoelder pakte iets later het zilver en Heleen Schoonenberg uiteindelijk het brons.