Dat triathlon een grotendeels individuele sport is, is geen nieuws. Als je niet meedoet aan een concept als Teamcompetities, start je je races eigenlijk altijd individueel en ook het trainen kan vrijwel altijd op jezelf. Dat is voor een aantal Almeerse atleten, waarbij Tjardo Visser sportief gezien de grootste naam is, geen reden om geen eigen triathlonploeg op te richten. Zij introduceren ‘Team van der Linde Almere’.

Van de nieuwe ploeg maken naast Tjardo Visser ook Ryan Wesseling, Danny Sijtzel, DaniĆ«lle Spoelder, Marten Visser, Roland Vos en Cynthia Zetz deel uit. Verschillende sponsoren, waaronder Van der Linde Almere, Giant Benelux, Agu en Challenge Almere-Amsterdam, gaan de atleten ondersteunen. ,,Dat is natuurlijk heel mooi”, legt Visser uit. ,,We vinden het belangrijk om een team te vormen en dat naar buiten ook uit te stralen. Het mooiste van deze ploeg is misschien nog wel dat iedere atleet zijn of haar eigen doelen heeft. We hebben atleten die zich richten op het lange werk, atleten die zich focussen op het korte en daarmee veel snellere werk en we hebben atleten die daar een beetje tussenin hangen. Het is een mooie mix. Op al die afstanden zullen we dus zichtbaar aanwezig zijn.”

Een echt concrete doelstelling wordt er binnen het team niet geformuleerd. ,,Nee, dat is voor ons niet het belangrijkste”, vervolgt Visser zijn uitleg. ,,We kennen elkaar allemaal al jaren, komen allemaal uit Almere en vinden het leuk om de sport met elkaar te beleven. Plezier hebben, mooie wedstrijden draaien: daar gaat het ons om.”