Hij staat met stip op één als grootste fondsenwerver van dit jaar voor KiKa Extreme: Tom van der Pouw zamelde in aanloop naar Ironman 70.3 Westfriesland maar liefst 10.145 euro in (en de teller loopt nog steeds). We spreken de atleet over zijn voorbereiding, zijn doel, de bijzondere maar ook heftige motivatie achter zijn deelname én vragen hem hoe het mogelijk is dat hij zoveel geld inzamelde.

“Dit is mijn eerste officiële wedstrijd en dan gelijk een triathlon, dus dat wordt best wel een uitdaging”, blikt Van der Pouw alvast vooruit op Ironman 70.3 Westfriesland. Het mag dan wel zijn eerste race ooit zijn, toch kan Van der Pouw het niet helemaal laten om er zonder enige verwachting in te gaan. “Ik ben sportief, dus ik heb een doel voor mezelf gesteld”, vertelt hij. “Ik weet dat de zes uur grens voor een amateur een hele magische grens is, dus dat is mijn doel. Ik ben alleen wel realistisch – ook gezien de wisseltijd die er nog bij komt – dat het best wel lastig gaat worden. Maar, mijn doel is om onder die zes uur te finishen; we gaan zien of het lukt.”

Via een vriend kwam Van der Pouw bij KiKa Extreme terecht, maar KiKa zelf was hem helaas ook niet onbekend, zo vertelt de atleet. “Vanuit de familie hebben we iemand die bij KiKa terecht is gekomen; mijn neefje namelijk. Hij is super opgevangen en gelukkig genezen, dus dat is een extra motivatie. En triathlon is iets wat ik ooit eens wilde doen, dus ik hoop dat ik dat nu waar mag gaan maken. Het is een bucketlist dingetje”, aldus Van der Pouw.

Het hele interview – inclusief een geweldige tip om geld in te zamelen – zie je hieronder. Wil je KiKa Extreme steunen en tegelijkertijd Van der Pouw nog een spreekwoordelijk duwtje in de rug geven voor Ironman 70.3 Westfriesland? Doneren kan via zijn persoonlijke KiKa Extreme-pagina.

Meer informatie of aanmelden voor KiKa Extreme

Alle informatie over KiKa Extreme en eventueel aanmelden kan via deze pagina. Net als de afgelopen seizoenen volgt 3athlon.nl ook in 2022 alle KiKa Extreme-deelnemers en dus zul je het aankomende seizoen weer regelmatig artikels en interviews op beeld voorbij zien komen. Zo kijken we met de atleten vooruit naar hun wedstrijden en doen we natuurlijk ook verslag van die dagen zelf.