“De battle waar we allemaal op zaten te wachten”, zo noemt de Professional Triathletes Organisation het. En niet is minder waar, want als er twee mannen zijn die we graag de strijd met elkaar aan zien gaan dan zijn dat wel de Noorse vrienden Kristian Blummenfelt en Gustav Iden. De PTO kondigde vandaag aan dat de Wereldkampioen Ironman en de Wereldkampioen Ironman 70.3. elkaar het vuur aan de schenen zullen leggen tijdens de PTO Canadian Open.

Daarmee zullen we eindelijk twee van de grootste Long-Distance triatleten van het moment tegen elkaar zien racen. Kristian Blummenfelt won de afgelopen maanden alles wat er te winnen valt: hij werd Olympisch Kampioen, verbrak officieus het Ironman Wereldrecord, werd Ironman Wereldkampioen én dook recent onder de zeven uur op een Long Distance. Ondertussen won zijn jeugdvriend Iden twee keer op rij het WK Ironman 70.3. Daarmee kan het nog wel eens spannend worden eind juli in Edmonton, want dan zullen de atleten een afstand af leggen die in de buurt komt van een Middle Distance: twee kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en achttien kilometer lopen.

De wedstrijd, die onderdeel uitmaakt van de nieuwe PTO World Tour, vindt plaats op 23 en 24 juli in Edmonton, Canada. De rest van het startveld zal later deze maand nog bekend worden gemaakt. Meer informatie over de PTO World Tour – waaronder alle wedstrijdlocaties en data – vind je hier.