Zien we ex-tourwinnaar Alberto Contador binnenkort aan de start van een Ironman, met als doel zichzelf te kwalificeren voor Hawaii? Het leek er even op, diverse internationale media berichtten hier al over, maar toch mag er een groot vraagteken achter het nieuws worden geplaatst. Oplettende lezer Maarten Caminada wees ons namelijk terecht op de publicatiedatum: 28 december. En laat dat in Spanje nou gelijkstaan aan de Nederlandse 1 april.

Mocht het nieuws wel kloppen zou Contador in de voetsporen treden van onder andere Laurent Jalabert, Alexander Vinokourov en Stefan Schumacher die dit jaar nog deelnamen aan het WK in Kona.

Volgens La Derniere Heure kondigde Alberto Contador dit weekend aan dat hij op 25 juli deelneemt aan de Ironman Vitoria-Gasteiz. De winnaar van de drie grote rondes verklaarde daarbij meteen dat hij zich graag wil kwalificeren voor het WK in Hawaii. Dat zal dan in de leeftijdscategorie M35-39 zijn, want de Spanjaard is ondertussen 37. Hij stopte met wielrennen in 2017 en is de laatste tijd actief als commentator voor Eurosport.

Negatieve reacties op social media
De 180 kilometer op het snelle fietsparcours waar Eneko Llanos vorig jaar won in 7:55, zullen Contador zeker liggen. Hoe het met zijn zwemmen en lopen gesteld is, moet nog maar blijken. Op social media zijn er ondertussen al heel wat reacties te lezen, en die zijn niet altijd positief. Dit vooral over het aantreden van vroegere pro’s bij de Age Groupers tot en met harde woorden over de dopingperiode van het wielrennen en het feit dat ook Alberto ‘cero, cero, cero’ Contador twee jaar geschorst werd.

Maar nogmaals: het zou dus allemaal ook heel goed een Spaanse 1 April grap kunnen zijn.