De dagen worden weer langer en ook het weer steeds beter: het trainen buiten wordt daardoor aangenamer. Maar maken jullie daar eigenlijk gebruik van, of kijken jullie meer naar je schema dan naar het weer? We hebben het jullie gevraagd op Instagram en dit zijn de uitkomsten!

(tekst gaat verder onder de foto)

De vraag of jullie met mooi weer meer trainen wordt door de meesten van jullie negatief beantwoord. ,,Hooguit blijer”, aldus Marco Akershoek. De meesten ,,volgen het schema als een monnik”, zoals ook Nelleke Balde. Jan Jonk voegt er aan toe dat hij ,,ook met slecht weer traint.” Toch zijn er ook atleten die daadwerkelijk meer trainen met mooi weer. Alex Kling is ,,met name hardlopen en wielrennen” wanneer de zon schijnt. Daarnaast wordt ook het zwemmen in de zee en open water door onder andere Robert de Korte en ‘Suus_hoff’ genoemd. ‘Angelogisch’ ziet het goede weer heel anders, namelijk als ,,een mooie test ter berheersing” om zich aan het trainingsschema te houden.

(tekst gaat verder onder de foto)

De meesten van jullie maken dus niet per se meer uren wanneer het kwik stijgt, maar gaan diegenen die dat wel doen dan juist vaker of langer op pad? Alex Kling gaat vooral langer: ,,met name fietsen neemt toe in omvang”, iets dat ook Victor Goené meldt: ,,meer uren licht, dus meer tijd voor lange ritten.” Daarnaast nodigt het mooie weer uit voor ,,misschien eerder een terrasje” bij Nelleke Balde, terwijl ook ‘Man0n.89’ er vaker en langer op uitgaat. Toch zijn er ook atleten die het weer niet als uitnodiging zien om extra op pad te gaan. Voor Koen Hijman maakt het weer ,,geen verschil”. ‘Turbotijm’ meldt ons nog dat hij vooral ,,met minder kleren” op pad gaat in het warme weer.

(tekst gaat verder onder de foto)

En met dat mooie weer: komen jullie dan nog wel in het zwembad? Voor Marco Akershoek maakt dat allemaal niets uit, hij komt er ,,net zo vaak. Just keep going.” De meesten van jullie blijven ook zeker gaan, ,,maar de zee lonkt al” aldus ‘Rsonke’. Ook Iwan Brink is ,,wanneer het kan alleen maar in open water” te vinden, al is niet iedereen hiervan gecharmeerd. Voor Nelleke Balde ,,moet het dan wel heel heet zijn en in het schema staan.” De atleten die het geluk hebben een buitenbad in de buurt te hebben zijn soms ,,juist meer” in het zwembad te vinden, zoals Sharon Hornes en ‘Man0n.89’. Alex Kling knipoogt dat ,,het aantal zwemuren wel gelijk moet blijven”, maar de invulling hiervan laat hij nog in het midden. Stijn Jansen zwemt steevast zes keer per week, ,,maar met dit weer zwem je ook vaker in open water.”