“Trek lanceert een gloednieuwe Speed Concept, waarbij een nieuw tijdperk van aerodynamische integratie wordt ingeluid waardoor triatleten sneller zijn op de fiets én tijdens het lopen.” Zo kondigt Trek haar nieuwe Speed Concept tijdritfiets aan. “Met ongelofelijke aerodynamica, triatlonspecifieke comforttechnologie, volledige integratie van accessoires en drinksystemen en een moderne cockpit, is de nieuwe Speed Concept een klasse apart – en de snelste fiets die we ooit hebben getest”, aldus Trek. We checken de nieuwste snufjes.

De nieuwe Speed Concept zou maar liefst 16 watt sneller zijn dan haar voorganger. Daarmee zou je zes minuten minder lang nodig hebben voor het fietsonderdeel van een Long Distance, verklaart Trek.

IsoSpeed verder naar voren verplaatst

Wat Trek ook verbeterd heeft, is de positie van IsoSpeed, de demping bij het zadel die trillingen opvangt. Deze is verder naar voren verplaatst, wat beter past bij de fietspositie van triatleten. “Daardoor kun je op een Speed Concept optimaal profiteren van de eigenschappen van IsoSpeed die vermoeidheid tegengaan, zodat zowel het fiets- als looponderdeel sneller gaat”, laat Trek weten.

Breed verstelbereik

Om atleten zoveel mogelijk vrijheid te geven om de fiets aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren, heeft Trek het verstelbereik vergroot. “Verstellen gaat simpel met slechts een of twee inbussleutels. Bovendien is het stuur eenvoudig te verwijderen voor transport, zonder dat de afstelling verloren gaat.”

Geïntegreerde opbergruimte en voedingssystemen

Een grote pre voor iedere triatleet: een fiets met veel geïntegreerde opbergruimte en een drinksysteem. De nieuwe Trek Speed Concept biedt het allemaal. De fiets beschikt over een bidonhouder bij het stuur tussen de armen, daarnaast heeft de fiets op de bovenbuis een Bentobox waar voeding in geplaatst kan worden, de fiets heeft een aerodynamische bidon op het frame én tot slot: in datzelfde frame zit ook een verborgen reparatiekit. De vier onderstaande close-up foto’s geven een beter beeld van deze vernieuwde systemen.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

De Bentobox op de bovenbuis. (Foto: Trek)
De bidonhouder tussen de armen. (Foto: Trek)
Een aerodynamische bidon van 750 mililiter op het frame. (Foto: Trek)
De reparatiekit verborgen in het frame. (Foto: Trek)

Beschikbare Speed Concept-modellen en verkoopadviesprijzen

  • Speed Concept SLR 9 eTap P1              € 13.099
  • Speed Concept SLR 9 P1                        € 13.099
  • Speed Concept SLR 7 eTap P1              € 10.099
  • Speed Concept SLR 7 P1                        € 9.599
  • Speed Concept SLR 6 eTap P1              € 8.599
  • Speed Concept SLR F/S                          € 5.599
  • Speed Concept TT F/S                             € 6.099

Eerder doken wij in het duurste, maar ook meest veelzijdige model van Canyon. De review van de Canyon Speedmax CFR Disc eTap vind je hier.