Volgens Tri Hard Series was de vraag naar een Sprint Afstand bij wat hun grootste wedstrijd is – Tri Amsterdam – groot en daarom zal die race over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen vanaf aankomend jaar worden toegevoegd aan het programma. Tri Amsterdam vindt in 2022 plaats op 19 juni.

De Sprint Afstand wordt dus naast de Middle Distance en Standard Distance toegevoegd en is onder meer bedoeld om atleten makkelijker kennis te laten maken met de sport. “Maar ook voor de echt snelle atleten die al wel ervaring hebben, voor het podium willen gaan en zo snel mogelijk willen zijn op de korte afstand. Maar om welke atleten het ook gaat; het is sowieso prachtig om te kunnen racen in de hoofdstad van Nederland. Een wedstrijd in Amsterdam is natuurlijk sowieso al hartstikke bijzonder”, aldus organisator Jefry Visser.

Tri Hard Series heeft de afgelopen weken naar eigen zeggen dan ook hard gepuzzeld om de Sprint Afstand binnen het programma te passen en dat is nu gelukt. “We kunnen 250 atleten op deze afstand kwijt, dus vol is vol.”

Inschrijven kan per direct via de website van Tri Amsterdam. Tot en met 31 december 23:59 uur profiteren deelnemers nog van een vroegboekkorting.