Het zijn niet de atleten die zelf al precies weten hoe ze moeten trainen, wat ze moeten doen om te verbeteren en waar ze op moeten letten tijdens hun races, maar ook niet meer alleen de atleten die echt aan het begin van hun ‘leven als triatleet’ staan waar Tri Hard Series en Tri2one Coaching zich op richten. Naast de al jaren populaire Start2Tri clinic die door beide organisaties wordt georganiseerd, komt er vanaf dit seizoen ook een Tri2Improve cursus.

De namen zeggen het eigenlijk al; waar de Start2Tri cursus echt bedoeld is voor de beginnende atleet die nog niet zo goed weet wat er allemaal op hem of haar gaat afkomen tijdens de eerste wedstrijd, zal de Tri2Improve cursus zich richten op de meer ervaren atleet die meer uit zijn of haar tweede, derde of simpelweg volgende wedstrijd wil halen. Volgens Hylke Sietzema, eigenaar van Tri2one Coaching, is dat een behoorlijke groep. “Er zijn natuurlijk heel veel starters binnen de triathlonwereld, maar nog veel meer deelnemers die al één of twee triathlons hebben gedaan en zichzelf nog wel graag willen verbeteren. Deze atleten lopen vaak aan tegen vraagstukken hoe ze nu eigenlijk het beste kunnen trainen, wat de beste trainingstips zijn, hoe de wissels verbeterd kunnen worden en hoe ze hun materiaal op orde kunnen krijgen. Juist daar is deze aanvullende cursus voor. Kort gezegd voor alle atleten die al een keer een triathlon hebben gedaan, maar meer performance uit hun wedstrijd willen halen.”

Jefry Visser doet namens organisator Tri Hard Series nog een duit in het zakje. “Voor ons zijn de beginnende atleten, de ervaren atleten én alle atleten die daar tussen vallen, even belangrijk. En we willen alle atleten graag helpen een zo leuk mogelijke wedstrijd te beleven, waar ze ook nog eens het maximale uit zichzelf kunnen halen. Tri2one Coaching is daar de perfecte partner voor; zij hebben een zeer deskundig team aan coaches klaarstaan, dat onze atleten ieder jaar weer helpt in de zoektocht naar verbetering.”