“Er is donderdagochtend iets verschrikkelijks gebeurd. Een vrachtwagen is ingereden op een groep fietsers net buiten Las Vegas, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Mijn maag draaide om toen ik hoorde dat één van hen mijn vriend en Every Man Jack teamgenoot Tom Trauger was. Een geweldige man: dit is een verschrikkelijk verlies voor iedereen die hem kende.” Het zijn de verdrietige woorden van één van de atleten uit het Every Man Jack triathlonteam. De 57-jarige Trauger raakte afgelopen donderdag – samen met twintig andere fietsers – betrokken bij een heftig en noodlottig ongeluk met een vrachtwagen.

“Als het op het persoonlijke leven, een professionele carrière en triathlon aankwam, was Tom Trauger de gouden standaard voor zijn vrienden en teamgenoten”, schrijft de Las Vegas Review-Journal. “Er was niets waarvoor je niet tegen hem opkeek”, voegt Ritch Viola daaraan toe, één van de oprichters van het Every Man Jack tri-team. Trauger was tien jaar geleden medeoprichter van Viola’s team. “Het team is nu nationaal. We hebben atleten vanuit het hele land die in rouw zijn”, aldus Viola.

Eén van de teamgenoten, Jason Ream, organiseert daarom vandaag een speciale Zwift rit voor Trauger: “Zondag organiseert het team een rit ter nagedachtenis van Trauger. Als je fietser bent, zouden we het geweldig vinden als je meedoet om Tom te eren.”

Om 16.00 uur Nederlandse tijd kunnen mensen meerijden in een Zwift rit van één uur. “Doe via Zwift mee aan deze viering van Tom’s leven”, roept het team mensen op.