Stephane Valenti, in 2005 nog Frans Kampioen Duathlon en daarna de overstap gemaakt naar atletiek en vooral ook veldlopen, heeft tijdens een een looptraining een beroerte gekregen als gevolg van een hersenbloeding. Gelukkig fietste zijn broer op dat moment mee, die merkte dat het ernstig was en direct de hulpdiensten inschakelde. Valentie werd snel naar het ziekenhuis gebracht en daar is hij momenteel herstellende. “Bedankt voor alle berichten. Geniet van het leven. Ik kan je nu zeggen dat ik dat laatste heb begrepen in de meest letterlijke zin…”

Valenti kent veel bekendheid in de duathlonwereld, maar pakte in 2019 ook de nationale titel bij het veldlopen. Vorige week ging het tijdens een looptraining dus mis. “Achteraf is vastgesteld dat ik een hersenbloeding fase 2 heb gehad. Gelukkig was mijn broer op de fiets bij me”, vertelt Valenti vanuit het ziekenhuis. “Ik heb op verschillende vlakken geluk gehad: dat mijn broer meteen doorhad dat het ernstig was, dat we op een goed bereikbare plaats waren, dat de hulpdiensten snel en goed werk leverden dankzij een ervaren spoedarts en dat ik in het ziekenhuis in goede handen terecht kwam.”

Nu volgt een periode van herstel. “Ik moet zeker drie weken in het ziekenhuis blijven. Ik heb veel last van hoofdpijn en heb ondertussen ook een neurochirurgie ondergaan. De dokters hebben voorlopig nog geen aneurisme gevonden, dus wordt er verder onderzoek gedaan naar wat de oorzaak geweest kan zijn.”