Dit weekend gingen behoorlijk wat triatleten op jacht naar een persoonlijk record op de marathon en nu, nadat de balans van de Almerathon kan worden opgemaakt, kan geconcludeerd worden dat de meesten van hen daar ook in zijn geslaagd. De Almerathon is een marathon die – bij gebrek aan ‘echte’ wedstrijden – wordt georganiseerd door drie Almeerders en dit weekend vond de tweede editie plaats. Samantha de Knijff (2:51:49 uur) en Daniel Korevaar (2:33:21 uur) lieten in ieder geval zien in bloedvorm te verkeren.

Het zijn prachtige tijden, zeker als je de weersomstandigheden in ogenschouw neemt: het waaide hard, af en toe viel er een buitje en het was ook nog eens behoorlijk fris. Deelnemers kregen voor het weekend dan ook de keuze om te starten op zaterdag of zondag en het merendeel ging vandaag – op de oorspronkelijke datum – van start. Dat ging niet alleen op voor Korevaar, maar ook voor bijvoorbeeld Dennis de Knijff, die niet alleen meeliep, maar ook zorg droeg voor de organisatie. Belangrijker is dat hij zijn eigen persoonlijke record wilde aanscherpen (2:36) en het liefst onder de 2:35 uur wilde duiken. Hij slaagde daar ruimschoots in met een tijd van 2:33:39 uur. Na De Knijff was het Zach Freudenburg die met een tijd van 2:34:22 het brons mee naar huis nam.

Bij de vrouwen was het dus Samantha de Knijff – die overigens zaterdag van start ging – die zichzelf met een dik persoonlijk record verbeterde en zo de snelste bleek: 2:51:49 uur. Daarmee bleef ze de overige vrouwen ook ruimschoots voor. Wanda Sloos werd tweede met een tijd van 3:27 uur en Gieny van Niejenhuis werd derde na 3:53 uur.