Ze wonnen Triathlon Langedijk gisteravond niet alleen, dat deden ze ook nog eens met overmacht: Tristan Olij en Dieuwertje Bax gaven hun concurrentie flink het nakijken en pakten minuten voorsprong op de Sprint Distance.

Met een zwemtijd van 8:01 minuut over 750 meter, was Tristan Olij eigenlijk meteen al gevlogen; hij pakte daarmee ruim een halve minuut voorsprong op zijn eerste achtervolger. Het was sowieso een ‘one man show’ want Olij noteerde ook de snelste fietstijd (23:56 minuut) en snelste looptijd (18:03 minuut). Toen hij over de finish kwam en de klok stopzette op 51:49 minuut, mocht Olij dan ook bijna vijf minuten wachten tot hij Twan Berlijn kon feliciteren met de tweede plaats. Berlijn finishte na 56:16 minuut, terwijl Joris de Boer het brons mee naar huis nam toen hij na 57:12 minuut over de streep kwam.

Ook Dieuwertje Bax won de wedstrijd dus met overmacht en net als Olij legde ze de basis voor haar overwinning al in het water, door ook de snelste zwemtijd te noteren: 9:42 minuut. Door een fietstijd van 29:14 en een looptijd van 20:19 te noteren, was het Bax die de overwinning op haar naam schreef in een tijd van 1:00:41. Ook zij noteerde op alle onderdelen de snelste splits. Haar eerste achtervolgster, Cora Kiekens-Klaver, werd tweede in een tijd van 1:05:45 en Serina Schouwenaar werd derde in 1:06:31.