Nadat Tristan Olij en Maaike Vooren twee weken terug al de overwinning pakten bij de triathlon van Langedijk – ook op woensdagavond – herhaalden ze dit kunstje gisteren door ook in Nieuwe Niedorp te winnen. Opvallend genoeg was ook het verdere podium, zowel bij de mannen als bij de vrouwen en op slechts één positiewisseling na, gelijk aan dat van twee weken terug

Bij de mannen was het dus Tristan Olij die met een eindtijd van 57:09 overduidelijk de sterkste bleek. Met een zwemtijd van 7:49 minuut toonde Olij zich al meteen de snelste en ondanks dat de fietstijden van heel veel mannen dicht op elkaar lagen – er werd veel rond het half uur gefietst – sloeg de uiteindelijke winnaar pas echt toe tijdens het lopen. Het zilver was uiteindelijk voor Omar Brons, die na een tweede plaats in Langedijk nu – met een eindtijd van 58:01 – opnieuw het zilver pakte. Ook de man die in Langedijk brons pakte, Jeffrey van der Park, werd nu weer derde: hij kwam na 59:08 over de streep.

Bij de vrouwen was het Maaike Vooren die de dienst uitmaakte. En ondanks dat zij met een zwemtijd van 8:01 niet de snelste tijd neerzette, sloeg ze al wel een mooi gat op haar grootste concurrenten. Na 1:05:19 mocht Vooren uiteindelijk het finishlint omhoog tillen, al werd het nog wel spannend. Kim Hittinger, die minder snel had gezwommen en ook minder hard had gefietst, liep namelijk bijna drie minuten sneller dan Vooren op de afsluitende vijf kilometer. Dat was net te weinig, maar met een finishtijd van 1:05:35 kwam Hittinger nog gevaarlijk dichtbij.

Het brons was voor Talisa van der Fluit. Zij deed 1:05:58 over de race. Ook het vrouwenpodium was dus gelijk aan dat van twee weken terug in Langedijk, ware het niet dat Hittinger en Van der Fluit van positie wisselden: twee weken geleden namen Van der Fluit het zilver en Hittinger het brons mee naar huis, terwijl dat nu dus precies andersom was. In Langedijk ging de winst overigens ook naar Maaike Vooren.