Tristan Olij staat volgende week aan de start van z’n eerste serieuze wedstrijd van het seizoen – Ironman 70.3 Mallorca – maar vandaag heeft hij alvast vertrouwen getankt met een overwinning in Brouwersdam. Daar won hij de race met een ingekort zwemonderdeel en versloeg hij onder andere ploeggenoten Milan Brons en Menno Koolhaas.

Na 500 meter zwemmen – het zwemonderdeel werd vanwege het koude water noodgedwongen gehalveerd – en daarna 79 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, stopte Olij de klok in een tijd van 2:31:50. Tijdens de afsluitende run haalde hij Brons in, die op zijn beurt harder had gefietst, om zo de overwinning te verzilveren.

Dat deed Olij in een tijd van 2:31:50, waarmee hij zeven seconden voor Brons bleef, die dus tweede werd in 2:31:57. Koolhaas werd derde in een tijd van 2:32:56 en kwam daarmee alweer een week na zijn Long Distance in Texas in actie. Bij die wedstrijd werd hij na afloop gediskwalificeerd vanwege stayeren.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Trudy Veenstra, die na 2:56:14 zegevierde. Veenstra won met een kleine twee minuten voorsprong, want de Belgische Lotte de Vet werd tweede in 2:58:02. Dieske Kruisselbrink werd derde in 2:58:40.