TrueKinetix, de Nederlandse maker van de prijswinnende TrueBike, lanceert nu ook een direct drive trainer. De TrueTrainer is een opvallende trainer tussen de vele anderen. Naast de bekende TrueForce Technologie biedt de TrueTrainer ook Virtual Gears en Live trainingsdata via een eigen HDMI-portal. Ook kun je met je eigen fiets energie je mobiel of tablet opladen. De TrueTrainer is vanaf donderdag 15 september 2022 exclusief verkrijgbaar via  futurumshop.nl en TrueKinetix. 

True Force Technologie
De belangrijkste innovatie is de TrueForce Technologie. Hierdoor levert de TrueTrainer als enige trainer spot-on trapkracht die precies past bij de fietser. Deze techniek is samen ontwikkeld met TU Delft en TU Eindhoven. We kenden het wel al van de TrueBikes en is een alternatief op een traditioneel vliegwiel. De weerstand wordt helemaal digitaal gegenereerd via robotica en een sterke motor, waardoor de trainer geen restricties heeft die worden bepaald door het gewicht van een vliegwiel. Het resultaat? Binnen trainen voelt echt als buitenfietsen. 

De trainer kan een maximaal weerstand van 2600 watt genereren, genoeg voor de allerbeste sprinters ter wereld. De trainer simuleert daarnaast maximaal 15% stijgingspercentage, ruim voldoende voor iedere software, waaronder Zwift, Rouvy of TrainerRoad.

Virtual gears en andere innovaties
De TrueTrainer is uitgerust met virtual gears waarbij je, zonder van cassette te wisselen, virtueel elke gearset kunt gebruiken in je training. Je kunt uit 400 verschillende cassettes kiezen. Met de energie die je opwekt laad je via de USB-poort je mobiel op. Dankzij de HDMI-uitgang kun je live je trainingsdata zien en heb je geen extra app of software nodig. Ook heeft de TrueTrainer een USB-poort waarmee je bijvoorbeeld je telefoon of tablet kunt opladen. Daarnaast is er een ingebouwde WiFi-antenne die zorgt voor een storingsloze verbinding met Zwift. Door het ontbreken van een vliegwiel weegt de trainer slechts 15kg, hij is dus makkelijk te verplaatsen. Daarnaast kan de trainer lichtjes heen en weer bewegen, wat het realistische weggevoel alleen maar versterkt.

Vanaf vandaag – 15 september – verkrijgbaar bij Futurumshop en TrueKinetix

De TrueTrainer is vanaf 15 september exclusief te verkrijgen bij Futurumshop.nl en TrueKinetix. Er zijn drie modellen beschikbaar: De TrueTrainer Base voor 1.499 euro, De TrueTrainer Shift voor 1.799 euro en de TrueTrainer Max voor 1.999 euro. Als introductieaanbod is de TrueTrainer Max tot 15 oktober te verkrijgen voor de prijs van een TrueTrainer Base.