Binnen de altijd sterk bezette categorie ‘fitness & sports’ heeft TrueKinetix een CES 2023 Innovation Award gewonnen met hun zeer recent gelanceerde TrueTrainer. Die aankondiging werd gedaan op CES Unveiled in Amsterdam, voorafgaand aan CES 2023, ‘s werelds meest invloedrijke technologie-evenement, dat plaatsvindt van 5 tot 8 januari in Las Vegas.

De TrueTrainer biedt diverse innovaties, die daarmee dus goed zijn voor het winnen van de CES 2023 Innovation Award: het is volgens TrueKinetix de eerste direct drive trainer ter wereld die de belasting van buiten fietsen exact nabootst. Naast de TrueForce Technologie biedt de TrueTrainer ook innovaties zoals live trainingsdata zonder extra apps of software en Virtual Gears, waar je zonder van cassette te wisselen 400 virtuele gearsets kan uitproberen. Verder werkt de trainer volledig op de energie van de rijder en haalt geen extra stroom uit het stopcontact. 

TrueKinetix oprichter Bas van Rens toont zich logischerwijs zeer content met het winnen van de Awward: “Wij zijn zo trots op deze erkenning. Het is een badge of honor in de vorm van de meest prestigieuze award in de tech wereld. Het bevestigt dat we goed op weg zijn in onze missie om indoor fietsen radicaal te verbeteren.”

In een persbericht schrijft TrueKinetix het volgende: “De belangrijkste innovatie van TrueKinetix is de TrueForce Technology. Hiermee levert de TrueTrainer als enige trainer spot-on trapkracht die precies bij je past. Deze techniek is ontwikkeld samen met TU Delft en TU Eindhoven en wordt geproduceerd in Nederland. Deze technologie is een alternatief voor een traditioneel vliegwiel. De weerstand wordt helemaal digitaal gegenereerd via robotica en een sterke motor, waardoor de trainer geen restricties heeft die worden bepaald door het gewicht van een vliegwiel. Het resultaat? Binnen trainen voelt eindelijk als buiten fietsen en je krijgt een veel betere workout.”

“Het CES Innovation Awards-programma is een jaarlijkse wedstrijd ter onderscheiding van uitmuntend design en techniek in 28 categorieën van consumententechnologieproducten. Een panel van deskundige juryleden uit de industrie, waaronder leden van de media, ontwerpers, ingenieurs en meer, beoordeelde de inzendingen op basis van innovatie, techniek en functionaliteit, esthetiek en design. Het CES Innovation Awards-programma ontving dit jaar een recordaantal van meer dan 2100 inzendingen.”

“TrueKinetix is onderdeel van de Nederlandse CES-handelsmissie bestaande uit 70 start-ups en scale-ups. CES 2023 vindt plaats in Las Vegas van 5 januari tot en met 8 januari. De CES is ‘s werelds meest invloedrijke technologie-evenement, met elk jaar meer dan 170.000 aanwezigen uit meer dan 150 landen.”

Meer informatie over de TrueTrainer vind je hier.